בחילות והקאות בהריון, לקראת טיסה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/09/2019 | 04:00 | מאת: Vti

שלום. אני אוטוטו שבוע 8. (הריון ראשון) אני בארהב כבר כמה שבועות והטיסה חזרה בעוד יומיים. לאחרונה נוספו לבחילות ההריון גם הקאות, ואני מאוד מאוד לחוצה ומודאגת מהטיסה הארוכה שצפויה לי. בנוסף לזה שזו טיסת קונקשן. אני ממש זקוקה לעצה איך להתמודד עם הטיסה, איזה תרופה אפשר לקחת או מה יכול לעזור לי עם זה. מתחננת לעצה מועילה...

03/09/2019 | 08:07 | מאת: ד"ר לי שגב

בוקר טוב יקירה, מבינה לליבך, תופעת הבחילות וההקאות בהריון זו תופעה מאוד מטרידה שגורמת לאי נוחות רבה.. ההמלצות במקרה זה הן אכילה של מנות קטנות בתדירות גבוהה, לא לשתות כמויות גדולות יחד עם אכילה. מומלץ לאכול אוכל שאינו שומני ואת תלמדי מה עושה לך טוב מבחינת תזונה... בנוסף ג׳ינג׳ר יכול לעזור - או טבעי או בכדורים , וניתן לקחת טיפול בנוגדי הקאות- פראמין או זופרן. לציין כי התרופות הללו אינן בקטגוריה הגבוהה ביותר מבחינת נטילה בטוחה בהריון, זאת לעומת הטיפול בדיקלקטין שמאושר על ידי הFDA האמריקאי לטיפול בהיפראמזיס- הקאות ובחילות שפוגעות בצורה משמעותית באיכות החיים אך פה מדובר בטיפול לאורך זמן ולא רק לעת הטיסה.. תפני לרופא המטפל שיוכל להמליץ על טיפול תרופתי ולתת מרשם לעת הצורך, ואם זה מנחם, הוכח כי בחילות והקאות הן בקורלציה טובה להריון תקין😊 טיסה נעימה!!

מנהלי פורום הריון ולידה