גיל היריון , איך ניתן לדעת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/08/2019 | 17:53 | מאת: ליפז

שלום רב. יש נשים שמספרות שהן קיבלו מחזור כל חודש במשך כמה חודשים ובכלל התברר - שהן בהיריון. 1.האם יש באמת דבר כזה?או שמדובר על דימומים ארוכים ושונים שרק מזכירים ווסת? 2.האם לפי בטא ואול' אפשר לדעת מהו גיל ההיריון, ומתי הייתה ההתעברות בערך? 3. האם בבדיקה הראשונה של בדיקת דופק, הרופא רואה באיזה שבוע בדיוק העובר? אם לא, באיזו בדיקה כן? תודה מראש!!

30/08/2019 | 22:12 | מאת: ד"ר לי שגב

היי ליפז, יש נשים שסובלות מדימומים במהלך ההריון ועל כן עלולות לטעות ולחשוב כי אינן בהריון. הדימומים אינם סדירים כמובן.. ביטא בהריון יכול לתת אינדיקציה בלבד אך לא שבוע מדויק שכן ישנו טווח תקין בכל גיל הריון ( ולא רמה מסויימת) אך בעזרת אולטראסאונד טרימסטר ראשון ניתן לחשב את גיל ההריון לפי גודל העובר, כך למשל בבדיקת הדופק - CRL

מנהלי פורום הריון ולידה