שאלות בנושא ביוץ וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/08/2019 | 20:54 | מאת: דניאל

שלום הייתי שמח לשאול כמה שאלות של ידע. 1. קראתי שמשך הזמן של ביוץ הוא רק 24 שעות שבהם ניתן להפרות את הביצית בזרע, המשמעות היא שלאחר הביוץ, למרות שהביצית נמצאת בחצוצרה היא לא יכולה להיקלט כבר על ידי זרע? 2. קראתי שבאופן כללי(לא מדבר על יוצאי דופן) ביוץ מתרחש 14 יום לפני הוסת הבא, זה אומר שלאישה שיש לה מחזור קבוע כל חודש של 28 יום, הביוץ שלה מתרחש ביום ה 14 של המחזור? ושאר הימים (עם הפרש של 3 ימים קדימה ואחורה) הם ימים שלא ניתן להיכנס להריון? תודה רבה

01/09/2019 | 09:05 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום דניאל אכן ביוץ מתרחש בערך ביום ה 14 בווסת בת 28 יום הביצית ניתנת להפריעה במשך כ 24 שעות והזרע יודע לשרוד במערכת הנקבית כ 3 ימים לכן מומלץ לקיים יחסי מין בטווח של כ 3 ימים לפני הביוץ ועד יום הביוץ עצמו על מנת להיכנס להריון בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה