נוגדים לאדמת לקראת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

16/08/2019 | 16:29 | מאת: נ

שלום, אני בת 29 ומתכננת לנסות להיכנס להריון בקרוב. בילדותי עברתי את שני חיסוני MMR כמו שנדרש. ביצעתי בדיקות לקראת ההריון ויצא שאין לי נוגדנים לאדמת למרות החיסון בילדות. האם אני צריכה לחזור על החיסון או שאם חוסנתי כנדרש אני נחשבת למחוסנת? תודה

16/08/2019 | 16:35 | מאת: נ

17/08/2019 | 16:54 | מאת: ד"ר לי שגב

ההמלצה טרם ההריון לבצע בדיקת נוגדנים לאדמת כך שבמידה וללא רמת נוגדנים מספקת יש להשלים מנת דחף על מנת לקבל רמת חיסוניות גבוהה, זאת מכיוון שאדמת הינה מחלה הפוגעת בעובר במידה ויש הדבקה במהלך ההריון. לא ניתן להתחסן במהלך ההריון מכיוון שזהו חיסון חי מוחלש בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה