צניחת רחם לאחר לידת ואקום

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/08/2019 | 16:49 | מאת: שגיא

שלום, אשתי בת 31 בריאה, עברה לפני כחודשיים לידת ואקום (לידה ראשונה), כחודשיים לאחר הלידה אובחנה עם צניחת רחם. שאלתי היא כיצד ניתן לטפל בתופעה, האם קיימים מקרים שהרחם חזר למקומו ללא התערבות ניתוחית? (שמעתי דעות חלוקות בעניין). ובמידה ואינו חוזר למקומו במה כרוך הניתוח האם קיימים סיכונים שלא תוכל להיכנס להיריון בעתיד כתוצאה מהתערבות ניתוחית, מה זמן ההחלמה וכו. תודה.

12/08/2019 | 09:20 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום שגיא לצניחת רחם ישנן דרגות חומרה שונות. חלק מהבעיות מסתדרות או משתפרות בהדרגה כשמתרחקים מהלידה. במקרים בהם הצניחה משמעותית ומפריעה לאישה קיימים טיפולים שונים, גם כירורגיים. לעיתים ממליצים להימנע מתיקון כירורגי עד לאחר סיום תוכנית ילודה או לחילופין קורה שממליצים על לידה בניתוח קסרי. לקבלת פרטים רלוונטיים לאשתך אנה פנו למרפאת רצפת אגן.

מנהלי פורום הריון ולידה