ליסטריה או קלקול קיבה?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/08/2019 | 16:05 | מאת: מורן

שלום אני בשבוע 20 להריון מאז שנכנסתי להריון היה לי פעמיים קלקול קיבה או וירוס אני עדיין לא יודעת מה מהם, של שלשולים והקאות ללא חום שינהם עברו תוך 24 שעות מה שקצת מלחיץ אותי זה האם יכול להיות אפשרות שנדבקתי בליסטריה ולא ידעתי מכך? האם כדאי לי לבדוק את זה? והאם זה אפשרי באמצעות בדיקת דם גם אם זה היה לפני כחודש? תודה על המענה

07/08/2019 | 18:46 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

היי מורן, זיהום בליסטריה לרוב מלווה חום ונמשך מעבר ליממה אחת. אבחון ההדבקה נעשה ע"י זיהוי החיידק בתרבית כך שלא ניתן לדעת כעת אם מה שחווית היה בשל זיהום בליסטריה.

מנהלי פורום הריון ולידה