עובר גדול ביחס לשבוע ומי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/07/2019 | 18:36 | מאת: אופיר

שלום, אנחנו בשבוע 15+3 עשינו סקירת מערכות מוקדמת, בסקירה נמצא כי העובר גדול בכ- 5 ימים מהמועד האמיתי. אמרו לנו כי ייתכן והעובר גדול וזה תקין ( הריון ראשון, אין אינדיקציה) האם ייתכן? כמו כן בגלל שהעובר על פי מדדיו מתאים לשבוע 16 +2 נאמר לנו כי כבר בשבוע הבא נוכל לעשות מי שפיר האם התוצאות יהיו מהימנות למרות השבוע המוקדם? אודה לתגובה

31/07/2019 | 20:53 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום אופיר גיל הריון נקבע לפי תאריך ווסת אחרונה ואולטרסאונד בטרימסטר 1. אם ביצעת בדיקה בטווח הזה והעובר התאים במעקב בגודל לשבוע, סטייה של עד שבוע נחשבת תקינה. בסקירה לא נהוג לבצע שינוי לגיל הריון. אם זו בדיקה לראשונה בהריון ישנם פרמטרים נוספים שיכולים לסייע בקביעת גיל ההריון. בכל מקרה הבדל של 5 ימים נשמע סביר.

31/07/2019 | 22:01 | מאת: אופיר

תודה על התשובה שבוע הריון לפי בדיקה ראשונית 15.3 היום בסקירה העובר בגודלו היקף ראש, בטן וכו׳ מתאים ל 16.2-16.4 האם זה בסדר שנקבע לי מע שפיר לשבוע הבא (בדיוק בעוד שבוע)?

מנהלי פורום הריון ולידה