תחושת כבדות ועייפות לאחר אכילה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/07/2019 | 19:32 | מאת: פרח

שלום רב, בת 31, אני בהריון ראשון שבוע עשירי. מאז שהתחיל ההריון כל מה שאני אוכלת עושה אותי ממש עייפה, ברמה שאני רוצה לישון. אחרי השינה יש תחושת כבדות ונפיחות, ואני לא יכוחה לאכול יותר כלום. יוצא שאני אוכלת ממש מעט, ארוחה אחת קטנה. האם זה תקין, והאם יש מה לעשות? תודה.

22/07/2019 | 22:28 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום פרח, תחושת עייפות היא אחת התלונות הנפוצות בהריון, במיוחד בתחילת ההריון ובסופו. במקביל, ישנם שינויים בחילוף החומרים ובדרישות התזונתיות. אצל אחות ליווי ההריון בקופת חולים תוכלי לקבל מידע על התזונה המומלצת בהריון בכלל וכן המלצות אישיות בהתאם לנתונים פרטניים שונים כמו משקל הגוף, סכרת וכו'. בכל מקרה, ארוחה אחת קטנה ביום אינה מספקת את הערך התזונתי הנדרש. עד להדרכה בקופת חולים אני ממליצה לך לנסות ארוחות קטנות במהלך היום, שתיה מרובה והפחתת צריכת הפחמימות "הפשוטות". בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה