כאבי בטן גזים ויציאות מרובות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/07/2019 | 13:40 | מאת: לימור ברוך

שלום אני בהיריון בשבוע 8 סובלת באופן כללי ממעי רגיז אתמול התחיל להיות לי גזים מרובים ויציאות מרובות וכל יציאה אחריה אין הקלה בכלל כואבת לי נורא הבטן הרגע היום הספקתי להיות 4 פעמים בשירותים ונורא כואבת לי הבטן האם זה תופעות לוואי מהיריון? ומה אפשר לעשות?

22/07/2019 | 22:13 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום לימור, במהלך ההריון נשים רבות חוות שינויים בפעילות מערכת העיכול ובהרגלי היציאות. כמו כן, נשים רבות מציינות אי נוחות בבטן התחתונה וכאבי בטן דמויי כאבי מחזור. קשה לקבוע על סמך שאלתך האם תלונותייך משקפות שינויים פיזיולוגיים בהריון או תופעה אחרת כגון זיהום במערכת העיכול, החמרה במחלה הבסיסית או בעיה גינקולוגית. ממליצה לך לפנות לברור אצל רופא הנשים המטפל וכן, במידה ואת במעקב של גסטרואנטרולוג- לפנות גם אליו. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה