צוואר רחם מקוצר בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/07/2019 | 19:54 | מאת: Tut

שלום ד"ר. שבוע 27, נמדד צוואר רחם של 14 מ"מ. לאחר מנוחה התארך קצת ל 18. קיבלתי צלסטון. הצוואר שלי לא ארוך מלכתחילה (בשבוע 14 נמדד 26 ממ) 2 לידות קודמות בשבוע 40 גם עם קיצור צוואר, לאחר שמירה ואוטרוגסטן. כעת גם מטופלת באוטרוגסטן משבוע 10. האם יש מקום לדאגה? כיצד עליי להתנהל? שמירה בשכיבה מלאה? תודה רבה

19/07/2019 | 19:47 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

אני משוכנע שעם היסטוריה כזו את במעקב הריון בסיכון ויש לך הנחיות לשמירת הריון, אגב עברת פעולות בצוואר הרחם? למה מקוצר משבוע מוקדם כל כך? בכל מקרה אם צלחת עד שבוע 40 אני משער שתחת טיפול כמו שאת מקבלת ומנוחה יהיה בסדר

21/07/2019 | 21:04 | מאת: Tut

תודה על תגובתך. לא עברתי פעולות על צוואר הרחם. האם יכול להיות שזה המבנה שלו והוא קצר מטבעו? אני במעקב הריון בסיכון אבל טרם אישרו לי שמירה ולכן לא יודעת איך להתנהל בנתיים, עובדת עבודה משרדית ומשתדלת לא להתאמץ יותר מדי.

מנהלי פורום הריון ולידה