שבוע לא ידוע ובטא גבוהה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/07/2019 | 15:11 | מאת: אנונימית

אני כחמישה חודשים לאחר הפסקת הגלולות, עם מחזורים לא סדירים. קיבלתי מחזור ב-11.4, ב-29.5 נערכה בדיקת בטא (עקב כאבי בטן והקאות) שיצאה שלילית. ב-11.6 הייתי אצל רופאת הנשים שאמרה שהיא רואה נוזל ושאולי מדובר בביוץ. היא לא ראתה היריון. היא רשמה לי כדורים לקבלת המחזור (עקב מראה של שחלות פוליציסטיות עם רצון שאעשה גם פרופיל הורמונלי), אך באותו יום חזרתי הביתה והחל דימום, שאז חשבתי שהוא מחזור היום בדיעבד אני לא בטוחה, ולא התחלתי לקחת את הכדורים שהיא רשמה לי. וכמובן עשיתי את הפרופיל ההורמונלי ביום השני למחזור. הדבר היחיד שיצא חריג היה 17-OH-PROGESTERONE= 4.3 ב-30.6 גיליתי שאני בהיריון אחרי שהרגשתי לא טוב והקאתי ובבדיקה ביתית יצאה תוצאה חיובית. הגעתי למיון נשים עקב הקאות בלתי פוסקות שם הרופאה ראתה שק היריון וחלמון תקינים אך ללא עובר. היא אמרה שהיא אינה יודעת באיזה שבוע אני והאם מדובר בהיריון צעיר או שהוא לא תקין. מכיוון שהתקשיתי לדבר שכחתי להגיד לה מספר דברים, למשל על בדיקת הבטא השלילית. בדיקת הבטא מהיום יצאה 38000. שתי שאלות: 1. האם ניתן לדעת מכל הנתונים הללו באיזה שבוע אני? 2. והאם זה תקין שעוד לא רואים עובר ושהבטא כל כך גבוהה? תודה רבה על התשובה

19/07/2019 | 19:00 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

לפי האולטרסאונד את שבוע 5 באמצע לקראת 6,לפי הבטא את קצת יותר, עד שחזרתי אלייך לקח קצת זמן ואת בטח יודעת את התשובה אז את יכולה לעדכן מה קורה

מנהלי פורום הריון ולידה