מודאגת חיידק מרסיה- הדבקה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/06/2019 | 13:17 | מאת: מודאגת

שלום, 1.גיליתי לאחר אשפוז של סבתי היום שהיא נדבקה בחיידק מרסיה, כשלא ידעתי על קיום החיידק שהיתי במחציתה בביתה ביום שישי האחרון. אני בהריון בשבוע 13+2. חוששת למצב של הדבקה. האם יש אפשרות לבדוק אם נדבקתי? האם החיידק מסוכן לנשים הרות? יש בדיקות שעלי לעבור? 2. בשבוע 12+3 ביצעתי אולטרסאונד שקיפות עורפית בו נאמר לי שהכל תקין. עובי נוזל הצוואר של העוברית 1.3 מ"מ וכתוב בסיכום הבדיקה כי לא אותרו ממצאים פתולוגים. הרופא ציין אף הוא כי הבדיקה תקינה. אני בת 31 ויצא שהסיכון לטריזומיה 13 הינו 1:295 כאשר הסיכון לפי גיל בלבד הינו 1:3991. הבנתי שאני בסיכון מוגבר לטריזומיה 13. ההריון הוא הריון ivf ויקר. האם לדעתך יש לבצע בדיקת דיקור מי שפיר? לא ברור לי מדוע הסטטיסטיקה יצאה כל כך גבוה לטריזומיה 13 אם כל הבדיקה הייתה תקינה ולא היו ממצאים חריגים. תודה רבה.

24/06/2019 | 14:47 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

1. יש להתייעץ עם הרופא המטפל וייתכן גם עם זיהומולוג 2. קשה לענות בלי לצפות בבדיקה. גשי עם תוצאות הבדיקה לרופא המטפל בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה