בקטריאל וגינוזיס בהריון- שבוע 22

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/05/2019 | 16:42 | מאת: שני

שלום, אני בשבוע 22 להריון תקין ברוך השם. מתחילת ההריון בערך בשבוע 8 התחילו הפרשות לבנות ללא גרד וללאגרד וללא אדמומיות. נעשו לי לפחות כ5 בדיקות וגינליות במהלך ההריון עקב הפרשות חומות בניגוב שנאמר לי שהנן שגורות בהריון. לא צויין דבר לגבי דלקת או פטרת. לפני כשבועיים הרגשתי התגברות בהפרשות ופניתי למיון, שם נשלחתי לבדיקת קולפוסקופיה אליה ניגשתי כשבוע לאחר מכן- הבדיקה יצאה תקינה אך נאמר לי כי יש לי ״פטרת קלה״ וטופלתי בנרות אגיסטן. לא נלקח משטח בעת הבדיקה והאבחנה לפטרת ניתנה על סמך ההפרשות ועל סמך הבדיקה בקולפוסקופ. לאחר הטיפול באגיסטן ההפרשות נעלמו לשלושה ימים וחזרו ביתר שאת אליהן הצטרפו הפרשות מימיות. חזרתי לרופא ששלל ירידת מים, ביצע אולטרסאונד ואמר שכמות המים תקינה והצוואר סגור. כמו כן נלקח משטח. הרופא שטיפל בי אמר כי הוא חושב שיש לי דלקת BV לפי ההפרשות וביקש שאתחיל טיפול בנרות אנטיביוטיים. שאלתי היא כזו, BV זו דלקת שיכולה להתפתח בכזו מהירות? קרי, כחמישה ימים אחרי אבחנה של פטרת? שכן, בדיקת קולפוסקופיה אמורה להיות בדיקה מהימנה, במידה והייתה דלקת כבר אז לא היו אמורים לראות זאת? והאם עצם העובדה שאני מטופלת אנטיביוטית יכולה להרגיע אותי מבחינת הסכנות לעובר היכולות להתפתח עקב הדלקת?

02/06/2019 | 09:29 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום בדיקת האבחנה ל BV היא משטח וגינאלי BV הינו גורם סיכון ללידה מוקדמת אך לא הוכח שטיפול אנטיביוטי מוריד את סיכון זה. קשה לומר ממתי יש את הדלקת, לפעמים האבחנה מבחינת בדיקה פיסיקאלית היא לא מוחלטת. תרגישי טוב ובהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה