עודף ויטמין A בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/05/2019 | 13:58 | מאת: אג

היי, אני נוטלת פרנטל של חברת ביאפרמה (בקבוק בצבע תכלת עם פס ורוד) חלק מהמרכיבים הם : ויטמין a 1,500iu ובטא קרוטן - 1,500iu חשוב לציין שהתזונה שלי בריאה,אני אוכלת מאכלים שיש בהם את הויטמנים הנ״ל - ביצים, מוצרי חלב, גזר, ירוקים ירוקים וכו׳. אני נוטלת כדור פעם ביום. האם יכול להיות שנוצר אצלי עודף? בשבוע האחרון יש לי כאבי כאש, טשטוש ראייה ויובש בגוף. בנוסף, בבדיקות דם שעשיתי השבוע יש ירידה בטסיות הדם שלי 119 (שהגבול התחתון למיטה הבנתי הוא 150) יכול להיות שיש אתלי עודף של ויטמין a ובטא קרוטן כתוצאה מנטילת הויטמנים יחד עם אכילת המזון? אולי זה הוביל לפגיעה בכבד דגרמה לירידה בטסיות? האם ממולץ להפסיק לקחת את הפרנטל? יש לציין שאני לוקחת אותו משבוע 12 (היום שבוע 34) תודה רבה

04/05/2019 | 17:42 | מאת: אג

פרנטל של חברת ויטה הלת׳

05/05/2019 | 10:06 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום לאור תלונותיך וההפרעה המעבדתית יש להיבדק בהקדם ע"י רופא (ללא קשר לויטמינים).

מנהלי פורום הריון ולידה