קנדידה עיקשת בהריון ולידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/04/2019 | 10:38 | מאת: איולה

אני סובלת מקנדידה כבר קרוב לשנתיים. לקחתי כל טיפול אפשרי, וגינאלי, כדורים, טבעי.. שום דבר לא ממש עזר, רק הרגיע לתקופה קצרה והסימפטומים חזרו... עכשיו אני בהריון ראשון, ממשיכה לקחת פרוביוטיקה ושוטפת עם חומץ מדולל. זה לא מטפל בבעיה. סביר להניח שאמשיך להנות מהתענוג הזה .. האם יש סיכון מוגבר בהריון עם קנדידה?? על פי נטורופתיות הפלות רבות מתרחשות על רקע קנדידה. מה מומלץ לעשות בהריון עם קנדידה כרונית? ומה לגבי הלידה?

28/04/2019 | 22:39 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

כדי לתת אבחנה של קנדידה כרונית יש צורך במשטח נרתיקי עם הוכחה של קנדידה במשך 6 פעמים בשנה. האם האבחנה אצלך נעשתה על סמן תלונות או משטח? רצוי לעשות משטח נרתיקי. ניתן גם בהריון. בכל מקרה, קנדידה אינה מזיקה להריון או ללידה. אנא הפסיקי עם ביצוע שטיפות עם חומץ מדולל- הדבר מזיק לפלורה הטבעית של הנרתיק וייתכן כי מוביל לזיהומי קנדידה חוזרים

29/04/2019 | 01:27 | מאת: איולה

תודה רבה על התשובה! קנדידה אובחנה במספר משטחי נרתיק, נשללו חיידקים/ טפילים אחרים. בבדיקת פאפ (לפני ההריון) אובחן ascus ובקולפוסקופיה נשללו תאים סרטניים, המצב הוגדר כדלקת כרונית- לדעת רופא הדלקת נגרמת מהקנדידה.

מנהלי פורום הריון ולידה