סיכוי לאכילת מזון מקולקל
דיון מתוך פורום הריון ולידה
אני בשבוע 6 להריון, אכלתי היום במסעדה ולמרות שהקפדתי לאכול רק בשר מבושל לחלוטין, אכלתי גם מעט סלט ירקות ואח״כ גיליתי שייתכן שנחתך באותם כלים ששימשו להכנת דג נא שבכלל לא ידעתי שקיים במסעדה. לאחר בערך 8 שעות התחילו לי כאבי בטן שלדעתי קשורים לעיכול, אבל בינתיים בלי חום או שלשולים. בבדיקות דם שעשיתי לפני ההריון נמצא IgG חיובי לטוקסופלזמה וIgM שלילי, לכן החשש העיקרי שלי כרגע (אם אני מבינה נכון) הוא רק מליסטריה. כיצד לדעתך עליי לפעול כרגע? למהר לרופא/למוקד כדי לקבל אנטיביוטיקה ולעשות תרביות? או לחכות? אם התסמינים לא מתפתחים לחום ושלשולים האם ניתן להסיק שזה לא ליסטריה? האם גם זיהום מסוג אחר עלול לגרום נזקים לעובר? תודה רבה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום שני כל עוד אין סימפטומים כמו חום או שלשולים אין סיבה לאנטיביוטיקה או תרביות . במידה ותרגישי לא בטוב גשי להיבדק בהצלחה