מספר שאלות לגבי הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/04/2019 | 19:36 | מאת: לי

שלום. מספר שאלות: א) באיזה שלב בהריון העובר מתחיל להיות מוזן מהאוכל\שתייה\תרופות של האם? הבנתי שרק שבועיים לאחר הביוץ (כלומר, שבועיים לאחר ההפרייה) האם זה נכון? ב) האם בזמן הריון (או בזמן ניסיונות להכנס להריון) מותר לקחת את התרופות הבאות: 1. ג'ל ניפדיפין + ISDN לפיסורה כרונית? 2. קרבוסילן ג) יש לי מחזור לא סדיר בכלל, של אחת לחודשיים-שלושה (או לפחות כך היה לפני הגלולות). מה זה אומר לגבי הביוץ? האם זה אומר שהביוץ בכל מקרה מתרחש שבועיים לפני הדימום של הוסת? האם יש דרך לשנות זאת במידה ורוצים להכנס להריון? זה בעיקר מטריד אותי כי זה מביא לכך שיכול להיות שאהיה בהריון מעל לחודש ולא אדע את זה.... כי הוסת מגיעה לעיתים רחוקות ד) האם לאחר סיום נטילת גלולות לאורך זמו (13 שנה) לוקח זמן לגוף לחזור להיות פורה? או שזה יכול להיות ממש מידי? תודה מראש וסליחה על החפירה

14/04/2019 | 09:35 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום לי בנוגע לשאלותיך: 1.העובר מוזן דרך השליה. לא כל החומרים/תרופות חוצים שליה ופחות מדובר על מתי אלא על איזה מרכיבים/תרופות. העובר מקבל את המרכיבים שהוא זקוק להם להתפתחות דרך השליה לכל אורך ההריון 2. ממליצה להתייעץ עם מרכז טרטולוגי בנוגע לתרופות (יש גם בבית החולים אסף הרופא). 3.כאשר המחזורים לא סדירים ישנן אפשרויות לוודא ביוץ כגון בדיקות שתן בייתיות וכו׳ שיכולים לעזור לך. אם לא היית מעוניינת בהריון , ניתן לסדר את המחזורים ע״י נטילת גלולות, אך מכיוון שהינך מעוניינת בהריון, האפשרות של מעקב אחר הביוץ הינה הגיונית. פני לרופא הנשים המטפל שלך להמשך הכוונה. 4. לאחר סיום נטילת גלולות לא לוקח זמן לגוף וניתן להיכנס להריון מיד בסיום. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה