טרק בשליש הראשון להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/04/2019 | 16:46 | מאת: נטלי

שלום לרופאים, בעלי ואני תכננו לצאת לטרק של שבוע בחופש, ואז גילינו שאני בהריון. אם נצא כמתוכנן אני אהיה בשבוע 7-8 בטרק. מדובר בהליכת שטח במאמץ סביר, כ15-20 ק"מ ביום, עם תיק של 6-8 ק"ג על הגב. טרקנו לא מעט בעבר ואני בכושר סביר, אבל כמובן שלא הולכת מרחקים כאלה ביום-יום. במצב רגיל טרק כזה הוא לא נורא קשה עבורי אבל כן מאמץ למדי, ואני מרגישה עייפה בערב בסוף ההליכה. מבחינת הרגשה יש לי קצת בחילות אבל לא משהו נורא, ונראה לי שדווקא יהיה נעים להיות בטבע - אבל אני חוששת לבטיחות ההריון. האם טרק כזה יהיה בטוח בשלב הזה?

10/04/2019 | 17:55 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

בהריון ניתן להמשיך בפעילות גופנית באותה עצימות כמו טרם ההריון, כל עוד הדבר אינו קשה מדי. אין מניעה מפעילות גופנית בהריון אך טרק והליכה של 20 ק"מ ביום נשמע כעומס גדול על גוף של אישה הריונית, גם אם היא נמצאת בכושר טוב. לשיקולך

מנהלי פורום הריון ולידה