סקר ביוכימי שליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/04/2019 | 15:20 | מאת: שני

לרופאים שלום רב! בת 27, הריון ספונטני לאחר טיפולי פוריות והריון כימי חודש לפני. לא הייתה לי וסת לאחר ההריון הכימי/הפלה, הדימום החל כבר שבוע לאחר ההחזרה והמשיך כ3 שבועות.. ומשם נקלטנו בתאריך לא ידוע. גיל ההריון נקבע ע"פ אחת מבדיקות האולטראסאונד. עשיתי שקיפות בשבוע 12. התוצאה הייתה 2.3 מ"מ. בשקיפות עצמה הרופא הדגיש שהעובר בכלל לא נראה שבוע 12 אלא 13+1. בסקר הביוכימי לא התייחסו לכך ועשו ע"פ 12+1 (זה היה יום למחרת). קיבלתי תוצאה מזעזעת של 1:98. האם זה יכול להשפיע? האם היו צריכים להתחשב בגיל ההריון שקבע הרופא בעת ביצוע השקיפות העורפית? האם יכול להיות שלא הכל כל כך נורא?? תודה לכם! תגובה

02/04/2019 | 21:34 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

מומלץ לפנות לייעוץ גנטי. בכל מקרה, עליך לזכור כי 1:98 אומר שב97 מהמקרים הכל תקין.. נסי לנשום עמוק והמתיני לייעוץ הגנטי

מנהלי פורום הריון ולידה