דיקלקטין וגלולות משליה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/03/2019 | 04:17 | מאת: נופר

שלום רב, 1. על קופסת גלולות תרופת דיקלקטין ישנה מדביקה אדומה כי בוצע שינוי בחומרים בלתי פעילים. אומנם אלו חומרים בלתי פעילים, אך השינוי אינו מצויין על גבי החוברת. האם ישנו סיכון כלשהוא מכיוון והשינוי אינו ידוע?. 2. האם בטרימסטר שלישי הסיכון, ככל שהינו מזערי הקיים לעובר קטן? 3. ברצוני להפוך את השליה לאחר הלידה לכמוסות, אך הרעלים המצטברים בשליה בנוסף ליתרונותיה מהווים סיכון בנטילתה לתינוק ולי?. 3. האם ידוע לך איזה חברות רפואיות רשמיות עוסקות בהפיכת השליה לכמוסות בצורה בטוחה? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2019 | 04:20 | מאת: נופר

בשאלה מספר 2 הכוונה לסיכון הקיים בצריכת דיקלקטין לאור שינוי בהרכב החומרים ובטרימסטר שני ולא שלישי. תודה

דיקלקטין הינה תרופה המאושרת לשימוש בהריון, גם בטרימסטר שני. לגבי כמוסות משליה- אין שום מידע רפואי הנוגע לנטילת כמוסות כאלה.

מנהלי פורום הריון ולידה