נטילת חומצה פולית בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/02/2019 | 10:57 | מאת: Hadas

שלום רב, אני בשבוע השביעי להריון (הריון שני). הגניקולוג נתן לי מרשם לפרנטאל ( פלוס בטא קרוטן ) ובנוסף גם מרשם לחומצה פולית 5 מ״ג לטיפול בחוסר חומצה פולית . חשוב לציין שאין לי בעיות בריאותיות / היסטוריה משפחתית/ סיכונים כלשהם וכיוצ״ב . למיטב הבנתי הרופא רשם לי את המינון הגבוה של החומצה הפולית מאחר שההריון לא היה מתוכנן ולא נטלתי חומצה פולית לפני כן . השאלה שלי היא, האם המינון הנ״ל הוא לא מוגזם (שהרי החומצה הפולית קיימת גם בפרנטאל )בהנחה שאני בריאה והריון הראשון עבר באופן תקין ? תודה רבה

04/02/2019 | 19:21 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

לא צריך כל כך הרבה האמת, עם זאת זה רחוק מלהזיק, אין מה לעשות עם העניין של החודשים בהם לא נטלת לפני ההריון ובשורה התחתונה לא יקרה נזק אם תקחי גם וגם כרגע

מנהלי פורום הריון ולידה