מתי להתחסן בשפעת בהריון?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/01/2019 | 00:15 | מאת: שלי

רופא הנשים שלי המליץ לי להתחסן נגד שפעת. אני אמורה ללדת בתחילת ספטמבר ולכן מתלבטת מתי להתחסן - עכשיו (למרות שכבר כמעט נגמר החורף) או במועד סמוך ללידה (מאחר וכל שנה החיסון משתנה חשבתי שהעובר יהיה "מוכן" לחורף הבא). 1. האם יש מועד בהריון שבו יעילות החיסון תהיה טובה יותר לעובר? 2. האם חיסון שפעת קיים בקופות החולים במשך כל השנה? 3. האם בחודש אוגוסט יהיה כבר חיסון חדש לחורף הבא? 4. אשמח לקבל המלצה. תודה מראש!

28/01/2019 | 08:58 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

החיסון משתנה כל שנה שכן נגיף השפעת משתנה בכל שנה ולכן מטרת ההתחסנות כעת היא להגן עלייך מפני סיבוכי שפעת בהריון (אשר יכולה להיות מחלה קשה מאוד). לרוב החיסון של השנה הבאה מגיע לישראל סביב אוקטובר, כך שאינו רלוונטי לגבייך

28/01/2019 | 13:40 | מאת: שלי

אז היית ממליצה להתחסן עכשיו או לוותר על החיסון? (אני רוצה להתחסן רק כי קראתי שזה יספק הגנה לתינוק בחצי השנה הראשונה לחייו)

29/01/2019 | 13:48 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

החיסון של השנה אינו רלוונטי להגנה על התינוק אשר אמור להיוולד בספטמבר- מטרתו להגן עלייך ועל העובר במהלך ההריון. מומלץ להתחסן השנה וכן להתחסן גם בשנה הבאה (נוגדנים עוברים בחלב אם ולכן אם תתחסני ותניקי- התינוק יקבל הגנה)

מנהלי פורום הריון ולידה