בעלי נדבק בוירוס cmv, מה לעשות?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/12/2018 | 08:43 | מאת: גלית

שלום, בעלי חולה מזה מספר שבועות וכעת התברר כי הוא נדבק ב cmv. אני לא מחוסנת לוירוס. כיום אני לא בהיריון אך כן תכננו להיכנס להיריון בחודשים הקרובים. אשמח לדעת האם יש פרק זמן מסוים שעלינו להמתין עד לכניסה להיריון? ו/או האם ישנה הנחיה מסוימת להימנע באופן כללי מיחסי מין גם לאחר שיחלפו תסמיני המחלה? (על מנת להימנע מהדבקה) תודה רבה

19/12/2018 | 10:19 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום גלית ממליצה להמתין לפחות 3 חודשים טרם כניסה להריון. בנוסף מומלץ לבדוק את הסטטוס החיסוני שלך בעוד כחודש- סרולוגיות כולל cmv. עדכני את הרופא המטפל שלך ותמשיכי במעקב אצלו . התייעצי איתו טרם ניסיון כניסה להריון. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה