הריון 4 אחרי 3 לידות בניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/11/2018 | 23:16 | מאת: יניב

שלום אשתי בת 42. היתה בהריון 3 פעמים ושלושת הלידות היו בקיסרי. רוצים עוד ילד. האם זה חסר אחריות? מה הסיכונים? איך אפשר לעשות את זה בצורה אחראית (יעוץ, בדיקות, ???)?

11/11/2018 | 11:45 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

הסכנה העיקרית היא השרשה של השליה באיזור הצלקת הניתוחית הקודמת והיווצרות של שליה נעוצה- מצב שעלול להסתיים בכריתת רחם ומצב מסכן חיים לאישה ולעובר. לצערנו, אין דרך להשפיע על מיקום השרשת השליה כך שאין דרך למנוע זאת מלבד לא להכנס להריון נוסף. בכל מקרה- ניתן להיוועץ ברופא הנשים המטפל.

מנהלי פורום הריון ולידה