הידבקויות בניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/11/2018 | 11:07 | מאת: ליאת

שלום ד"ר, 1- עד כמה זה שכיח שבניתוח קיסרי נוצרות הדבקויות שעשיות לפגוע בפריון \בקליטה להריון הבא ? 2- האם ההדבקויות שפוגעות בפיריון הם בתוך הרחם או בחלל הבטן ?

12/11/2018 | 09:31 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

הדבקויות הינן תגובה מקומית של הגוף והיווצרותן שונה בין אישה לאישה. הידבקויות לאחר ניתוח קיסרי הינן לרוב בחלל הבטן והאגן אך לעיתים נדירות יווצרו גם בתוך חלל הרחם. לא ניתן לדעת את שכיחות היווצרות הדבקויות מכיוון שזיהוי הדבקויות בבטן ובאגן מתרחש רק בזמן ניתוח חוזר. פגיעה בפריון יכולה להתרחש בעקבות שני סוגי ההדבקויות, אך כמובן לא בהכרח שהדבקויות יובילו לפגיעה בפריון

מנהלי פורום הריון ולידה