תחליף לבדיקת העמסת סוכר 100 ogtt

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/10/2018 | 03:10 | מאת: טל שמעון

שלום רב, אני נמצאת בשבוע 34 לפני 3 ימים גילו כי יש לי ריבוי מי שפיר קל (26.5) וביקשו ממני לעשות העמסת סוכר של 100 למרות שעשיתי במהלך ההריון את הבדיקה של 50 גרם והיא תקינה. רציתי לדעת האם ישנה דרך אחרת לבדוק סכרת או שהבדיקה הזאת היא הדרך היחידה? תודה.

17/10/2018 | 21:18 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום טל בדיקת ה ogtt היר א הבדיקה המומלצת. אם מאיזו שהיא סיבה יש בעיה עם ביצוע הבדיקה ניתן לעקוב אחר רמות סוכרת ppg, אך ogtt הינה הבדיקה האבחנתית לסכרת בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה