העמסת סוכר בהריון שבוע 30

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/10/2018 | 20:27 | מאת: טליה

שלום שבוע 30 האם ניתן לעשות עדיין את העמסת סוכר של ה50? אני לא מעוניינת לעשות של המאה (חושבת מכול הסוכר הזה בגוף) האם יש בדיקות אחרות שיכולות לדעת האם יש סכרת הריונית? כמו המוגלובין a1c? והאם זה שהעובר מתאים מבחינת הגודל לשבוע? אומר שאין סכרת? כי לפי מה שאני הבנתי עובר גדול מעלה חשש לסכרת הריונית אשמח לעזרה

17/10/2018 | 21:24 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום טליה השבועות לביצוע העמסת סוכר הם 24-28, מעבר לשבועות אלה אם לא בוצעה הבדיקה ניתן לבצע ogtt gct או ppg אך המשמעות אינה זהה לביצוע הבדיקה בשבועות המומלצים. התייעצי עם הרופא המטפל גם אם העובר אינו גדול אין זה אומר שאין סכרת בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה