תוצאות בדיקות דם CMV

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/07/2018 | 17:05 | מאת: אן

שלום , אני בשבוע 6 + 4 הריון שלישי הרופא שלך אותי בדיקות דם שיגרתית היום קיבלתי את התשובה ו CMV יצא חיובי מה אני אמור לעשות ? יש תור לרופא רק בשבוע הב אה ... אני מתה מפחד ממה שהוא יגיד . אשמח לעזרתך בנושא . צירפתי קובץ עם תשובות של הבדיקה

06/07/2018 | 08:32 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

לא רואה קובץ מצורף אבל CMV...עניין בפני עצמו...אם IGM חיובי זה אומר כנראה הדבקה חדשה אבל לא בטוח כי יכול להיות שזו הדבקה ישנה ונשאר חיובי לאורך הרבה זמן או שיש מה שנקרא חיובי כוזב בגלל זיהום אחר או סיבה אחרת שלא רלוונטיים, יש בדיקות ספציפיות שעושים באופן אוטומטי כדי לוודא את זה וכנראה עשו לך, אם היא שלילית אז זה בסדר, בנוסף IGG מייצג קבוצת נוגדנים שנשארים להרבה מאוד שנים ומייצגים הדבקה ישנה, יש משמעות לעוצמה שלהם והיא נבדקת באיפיון שנקרא avidity אם הוא גבוה זה אומר שזה ככל הנראה זיהום ישן ואם נמוך זה כנראה חדש, בקיצור, צריך את כל התמונה כדי להבין איפה עומדים ואת זה יעשה הרופא שלך או מומחה למחלות זיהומיות

מנהלי פורום הריון ולידה