חלבון עוברי מודאגת שאלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/06/2018 | 13:29 | מאת: אנונימית

בת 27 אחרי ivf החזירו לי בלסטו' יום 6. בבדיקת חלבון עוברי הAfp יצא לי גבוה מהנורמה 2.06 אחרי ששקיפות ןסקירה מוקדמת יצאו תקינות. אני דואגת מאוד והשאלה שלי היא כזאת : הרופא כל הזמן אומר שהעובר שלי גדול לגיל ההריון (לא קריטי אבל גדול) האם זה שהוא גדול ביחס לגיל ההריון יכול להשפיע על התוצאה הגבוהה שיצאה לי בחלבון העוברי? יכול להיות שהחישוה נעשה לפי גיל ההריון אבל בפועל העובר שלי גדול...

15/06/2018 | 21:58 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

יכול הכל להיות, צריך להיצמד לגיל ההריון שהץנקבע בתחילת ההריון לפי החישוב של ה IVF ואם הייתה התאמה באולטרסואנד בהתחלה אז באמת ללכת לפי זה, הרמה של החלבון העוברי לא באמת כזו גבוהה, הגבול שנחשב תקין ולא מצריך בירור הוא 2mom, שלך 2.07mom...זה אומר שאת ממש על הגבול, בסקירה הבאה צריך להסתכל טוב על תעלת השידרה ודופן הבטן, ידעי את הרופא שעושה את הבדיקה, אם את עושה דיקור מי שפיר אגב, יבדקו את הרמה במי השפיר וזה הרבה יותר מדויק אבל לא הייתי הולך לשם, לדעתי יכולה להירגע

מנהלי פורום הריון ולידה