מדוע לבצע בדיקת העמסת סוכר?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/02/2018 | 21:48 | מאת: שירן

שלום, אני נמצאת בשבוע 35. בהערכת גדילה שביצעתי העובר יצא גדול לשבוע ההריון (כ-4 שבועות קדימה). נבדקתי אצל מומחה שביצע סקירת מערכות. בסופו של דבר נאמר לי שהעובר פשוט גדול. בעקבות זאת, נתבקשתי לבצע העמסת סוכר 100 גרם. תוצאה העמסת סוכר 50 גרם - 88. מדוע עלי לבצע העמסת סוכר נוספת (כפולה) אם ה- 50 גרם יצאה תקינה? במידה ואכן גודל העובר קשור לסכרת הריון, אילו עוד תופעות אני אמורה לחוש אם יש סכרת הריון? כי כרגע אני נוטה שלא לבצע בדיקת סוכר נוספת.

11/02/2018 | 22:34 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. בדיקה של 50 לא אבחנתית, זה בדיקת סקר. אם עובר גדול מומלץ לבצע 100. סימנים של סכרת הריון זה קודם כל עובר גדול. תרגישי טוב.

מנהלי פורום הריון ולידה