המטומה ברחם הריון שבוע 6+4

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/11/2017 | 20:10 | מאת: אני אני

עקב קרשיות יתר (מוטציית פקטור 2) הזרקתי קלקסן 40 לאורך ההריון הראשון ובמשכב הלידה. כעת בהריון שני שבוע 6 פלוס 4, בהריון הנוכחי הזרקתי קלקסן משבוע 4 בערך בעקבות ההריון הקודם. ביום חמישי האחרון היו לי הפרשות חומות בליווי כאבי בטן והיום באולטראסונד נצפה עובר עם דופק וראו גם המטומה 11×8. השאלה שלי היא האם יכול להיות קשר/השפעה כלשהי של הקלקסן על ההמטומה? בנוסף הייתי שמחה להבין האם יש סכנה להריון עם ההמטומה? אם כן מה הסכנה ואיך זה משפיע? האם עליי לנוח, לעשות משהו ספציפי או להמשיך בשגרה כרגיל?

26/11/2017 | 08:26 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. קודם כל לנוח ולהמשיך מעקב רופא נשים מטפל. אם יש המטומה והפרשה חומה זה יכול להפוך להפלה. הדימום ימשיך, ההמטומה תגדל וזה יגרום להפלה. רוב הדימומים תחילת ההריון אם יש דופק לעובר מסדרים ללא שום נזק להריון. קלקסן יכול להחמיר דימום ואת ההמטומה לכן צריך לשקול המשל טיפול טיפול בקלקסן בהתאם לתלונות שלך (דימום) וגודל המטומה ברחם. זה תלוי גם למה את לוקחת קלקסן חוץ מי תוצאות מעבדה, הפלות בעבר? קריש ברגל או ריאות? אם הדימום לא חזק והמטומה לא גדלה אז אין שומ בעיה להמשיך קלקסן במיוחד אם יש אינדיקציה ברורה - מוטציה בפקטור 2. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה