חישוב מועד הביוץ לאחר הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/10/2017 | 22:28 | מאת: חני

שלום, חזרתי לקחתי גלולות יסמין לפני שנה אחרי לידת בני. מחזור אחרון קיבלתי בתאריך בערך ב-14-15/9 לאחר מכן התחלתי חפיסת גלולות חדשה בתאריך 18/9(שבוע לאחר שסיימתי את החפיסה הקודמת) בתאריך 21/9 לקחתי גלולה אחרונה ומאז לא לוקחת יותר במטרה להיקלט להריון בתאריך 26/9 התחיל לי שוב דימום למשך 5-6 ימים (מתארת לעצמי שזה בגלל שהפסקתי גלולות) שאלתי היא: א׳. האם את המחזור הבא אקבל כחודש מתאריך המחזור הראשון או כחודש מהדימום שהיה ב-26/9? ב׳ לפי איזה תאריך לחשב את מועד הביוץ שלי? האם הדימום שהיה בעקבות הפסקת הגלולות נחשב כמחזור ואליו אני מתייחסת בחישוב המחזור הבא ובחישוב הביוץ ?

13/10/2017 | 11:38 | מאת: חני

מקפיצה..בנות ששאלו אחריי נענו ואני לא...

21/10/2017 | 13:28 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

לא ניתן לחשב ביוץ על פי מחזור תחת גלולות. צריך לעקוב אחרי המחזור טביעי שלך לפחות 3 חודשים. ביוץ מתרחש 14 ימים לפני וסת הצפויה. אם תקבל וסת כל 30 יום אז ביוץ שלך מתרחש 16 ימים לאחר תחילת הוסת ו14 ימים לפני הוסת הצפויה. כמובן מומלץ לקיים יחסי מין לפני הביוץ, שהזרע יחכה לביצית ולא ביצית כי הביצית חיה רק 24 שעות בגוף של האישה לעומת זרע- 3-4 ימים.

21/10/2017 | 13:28 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

לא ניתן לחשב ביוץ על פי מחזור תחת גלולות. צריך לעקוב אחרי המחזור טביעי שלך לפחות 3 חודשים. ביוץ מתרחש 14 ימים לפני וסת הצפויה. אם תקבל וסת כל 30 יום אז ביוץ שלך מתרחש 16 ימים לאחר תחילת הוסת ו14 ימים לפני הוסת הצפויה. כמובן מומלץ לקיים יחסי מין לפני הביוץ, שהזרע יחכה לביצית ולא ביצית כי הביצית חיה רק 24 שעות בגוף של האישה לעומת זרע- 3-4 ימים.

21/10/2017 | 14:34 | מאת: חני

בהריון הראשון גם הפסקתי גלולות קיבלתי מחזור רגיל ומאז לא קיבלתי מחזור, נקלטתי 3 חודשים אחרי הפסקת הגלולות להריון. במידה והמחזור גם הפעם לא יגיע? מה עושים?

21/10/2017 | 14:35 | מאת: חני

שאלה נוספת- האם ביוץ יכול להתקיים במידה ולא מקבלים מחזור?

23/10/2017 | 00:25 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

וסת מופיעה שבועיים לאחר הביוץ. אבל עד הביוץ יכול לעבור הרבה זמן. לאישה שיש לה וסת פעם בכמה חודשים בסוף תהיה וסת אבל יקח הרבה זמן ולא ברור מתי, לכן כדי לתזמן אותה - זה נקראה השראת הביוץ.

מנהלי פורום הריון ולידה