טיפול באספירין וקלקסן לקראת לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/09/2017 | 08:06 | מאת: זואי

שלום, אני מטופלת טיפול מנע סביב קרישיות יתר על רקע תוצאות שלוש בדיקות חוזרות שתוצאותיהן: Cardiolipin IgM Ab יוני 2016 9.3 דצמבר 2015 11.5 ספטמבר 2015 8.4 Beta 2 Glycoprotein 1 IgM יוני 2016 7 דצמבר 2015 11.1 ספטמבר 2015 10.4 הטיפול הינו באספירין 100 ובקלקסן 40. כרגע אני בשבוע 35. האם יש צורך להפסיק את הטיפול לקראת הלידה ? אם כן מתי ? האם כדאי לחזור לטיפול לאחר הלידה ? כל תובנה סביב הנושא תתקבל ביותר מברכה. תודה, זואי.

28/09/2017 | 12:14 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. ההמלצות המדויקות כדאי לקבל דרך רופא המטולוג. זה גם בהתאם איך התגלתה הקרישיות, האם מדובר רק בתוצאות מעבדה או סיבוכים אחרים... אספירין מפסיקים לאחר שבוע 35 וחידוש בהתאם לסיבוכים של קרישיות יתר אם יש. קלקסן מפסיקים סביב שבוע 38-39 ולאחר 12-24 שעות עושים זירוז, מחדשים קלקסן לאחר לידה בין 6-12 שעות תלוי אם מדובר בלידה רגילה או ניתוח קיסרי וממשיכים 6 שבועות לאחר הלידה בדרך כלל או בהתאם להמלצות רופא המטולוג. לכן אני ממליץ לך גם לפנות לרופא המטולוג ולהמשיך מעקב אצלו בנוסף למעקב רופא נשים. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה