אגן כליה מורחב אצל עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/09/2017 | 22:27 | מאת: לי

היי ד״ר, בסקירת מערכות מורחבת גילו אגן כליה שמאלי בן זכר מורחב 6.6 מ״מ. הרופא ביקש להיות במעקב. היום אני שבוע 27 והאגן כליה נשאר אותו גודל אך הוא ציין בנוסף שהגביעים מורחבים וביקש שאני אבוא שוב לביקורת בשבוע 32. הוא לא הסביר לי מה ההשלכות של זה? מה זה אומר אם האגן כליה נשאר אותו גודל ועכשיו נוספו הגביעים שהתרחבו? אשמח אם תוכל להסביר לי אם חלה החמרה כלשהי? מה ההשלכות של זה? תודה רבה.

18/09/2017 | 10:11 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. עד שבוע 30 אגני כליות נחשבים מורחבים מעל 6 אבל מעל שבוע 30 זה כבר מעל 7 ומה שמתחת זה תקין, לכן כדי להיות במעקב. הסימן הזה יכול להיות קשור לבעית כליות או לבעיה גנטית אבל צריך מדדים יותר גדולים מעל 10, לכן כול עוד זה לא שם בשלב זה עושים מעקב. צריך לשקול דרך רופא הנשים המטפל לבצע סקירת מערכות מכוונת למערכת השתן וכליות (זה יותר פרטני מסקירה הרגילה), אקו לב עובר ויעוץ גנטי.

מנהלי פורום הריון ולידה