בדיקת מי שפיר בזמן דימום

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

16/08/2017 | 17:57 | מאת: אנונימית

שלום, אני בשבוע 18 ובשל שיליית פתח סובלת כל כמה ימים מדימום קל או מהפרשות חומות. בשבוע הבא יש לי תור לבדיקת מי שפיר (בשל גילי, 37) אך היום הבנתי שלא מקובל לבצע בדיקת מי שפיר כשיש דימום. תוהה מה אני יכולה לעשות שהרי כנראה לא יהיה זמן בשבועות הקרובים בהם לא יהיה דימום. האם בשל כך אינני יכולה לעשות את הבדיקה? אם כן, מה החלופות? בדיקת הדם? תודה רבה.

19/08/2017 | 18:01 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. הכל תלוי בכמה חזק הדימום. נהוג לבצע דיקור מי שפיר עד שבוע 22 על מנת לקבל תוצאות לפני שבוע 24. כי זה גבול חיות של העובר. אין תחליף לבדיקת מי שפיר. מצד שני ממליצים לך לבצע דיקור מי שפיר בעיקר בשל סיכון גבוה לתסמונת דאון בשל הגיל שלך. יש את המעקב הרגיל שאמור לחשב סיכון לתסמונת דאון אך הדיוק שלי 95% אם עושים את כל הבדיקות עם טעות כ5%. יש בדיקת NIPT (בדיקת דם רגילה אצלך) לא פולשנית ללא סיכון להריון עם דיוק 99% עם טעות מינמלית אך מדובר בבדיקה סטטיסטית, היא גם פרטית. יש כמה שמות לבדיקה הזאת VERIFI NIPHTY. אבל אם יש בבדיקות הרגילות משהו לא תקין היא גם לא מספקת וצריך לבצע דיקור מי שפיר. אז את יחד עם הרופא המטפל שלך צריכים להחליט על הבדיקה הנדרשת בהתאם למצב הדימום ותוצאות הבדיקות הרגילות. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה