מעקב הריון וגדילת עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

25/07/2017 | 15:51 | מאת: רות

שבוע 31.2 BPD אחוזון מעל 95 84 מ"מ שבוע 33.6 HC אחוזון מעל 50 מתאים לשבוע 33.3 AC אחוזון מעל 50 מתאים 274 מ"מ לשבוע 31.4 FEMUR אחוזון מעל80 64 מ"מ מתאים לשבוע 33 AC אחוזון 7 האם אין פער גדול בין כל הפרמטרים לבין AC שיצא באחוזון נמוך מידי. יש מה לדאוג מהיקף ראש מאוד גדול ?

30/07/2017 | 18:27 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. במדידות של עובר לא חשוב כל כך השבועות. תמיד יש עוברים גדולים יותר או פחות. מה שחשוב זה כמה יש סטיה מהגבולות של הנורמה של האוכלוסיה הכללית בהתאם לשבוע הריון. יש טבלאות מיוחדים. לא הבנתי כמה היקף הראש של העובר וכמה היקף הבטן. אורך ירך נראה תקין לשבוע, כתבת 64 מ"מ. וגם לא כתבת מה המשקל של העובר... תשלחי את הפרטים בבקשה שאוכל להתיחס, תודה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה