CMV avidity תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/07/2017 | 17:14 | מאת: חנה

שלום אני בהריון ועשיתי לאחרונה בדיקה נוספת של נוגדני igg ו igm לאחר שהבדיקה הראשונה הראתה תוצאות חיוביות לשני הנוגדנים. כעת קיבלתי את התוצאות, כולן חיוביות ובבדיקה של הavidity נכתב לי שלא ניתן לחשב. בהערות נכתב; CMV AVIDITY IgG is too high מה זה אומר? תודה!

21/07/2017 | 19:33 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. igg מצביע על זיהום שהיה בעבר. igm מצביע על זיהום חדש אבל גם שהיה בעבר ועדיין לא חזר להיות שלילי. AVIDITY עוזרת לקבוע האם מדובר בזיהום חדש או ישן. עם זה גבוה זה ישן לפנות לפני 3 חודשים. זיהום חדש בהריון יכול לגרום למומים אצל העובר לכן יש לשלול זיהום וסיכון להדבקת העובר. במקרה שלך אני ממליץ לך לפנות ליעוץ רופא זיהומולוג. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה