סקירה מאוחרת גודל גולגולת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/07/2017 | 16:34 | מאת: עינת

שלום הייתי היום בסקירה מאוחרת. שבוע 22 פלוס 5. הכל היה תקין. נאמר לי שמבנה הגולגולת הוא מעט מתחת לממוצע אך בטווח, מתאים לשבוע 21+6. עם זאת כל מה שבודקים בהתפתחות המוח תקין ומתאים לשבוע.. לי מה שהפריע, שלפני שבוע הייתה לי בדיקה שגרתית אצל הרופא בקופה (הסקירה הייתה בפרטי). שם הייתי בשבוע 21+6 ונאמר לי כי הגודל מתאים ל-22+6. אז איך זה שהיום 6 ימים אחרי נאמר לי כי הגודל מתאים ל- 21 םלוס 6? כזאת סטייה???

24/07/2017 | 02:55 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. בדיקת אולטרסאונד תלויה בבודק ותמיד יש סטיות. במקרים האלו צריך לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים ולהמשיך מעקב גדילת העובר. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה