גודל עובר לא תואם שבוע הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/06/2017 | 09:56 | מאת: קרן

שלום רב, אני בהריון אחרי תקופה ממושכת של IVF והפלה לפני מס' חודשים. לפי מועד החזרת מוקפאים גיל הריון שבוע 9 פלוס 4. עד עתה גודל העובר שנמדד במספר בדיקות US היה תואם לגיל ההריון. אתמול בבדיקה נמדד גודל עובר תואם 9 פלוס 1 כלומר לכאורה עיכוב של 3 ימים. אני ממש בלחץ ולא מצליחה לתפקד. האם יש סיבה לדאגה ? תו

30/06/2017 | 20:35 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, קרן נכון גיל הריון לפי החזרת עוברים הוא הכי מדויק. אבל האם לקחתם בחשבון בחישוב גיל ההריון בני כמה ימים היו העוברים שהוחזרו, 2 או 3 או 5 ימים זה גם משפיע על החישוב אם את רוצה לדייק. בכל זאת אם לעובר יש דופק וההפרש בין גיל הריון לבדיקת אולטרסאונד כמה ימים זה לא נורה. תמשיכי מעקב הריון כמקובל ותחזירי על האולטרסאונד בעוד שבוע. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה