ביוץ במועד לא קבוע- האם לפנות לטיפול?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/06/2017 | 10:19 | מאת: שילה

לפני 3 חודשים הפסקתי ליטול גלולות. במחזור הראשון היה הביוץ ביום 14, והבא ביום 12. (לפי בדיקה ביתית ולפי הרגשה ברורה). אני דתיה והולכת למקווה, ובשתי הפעמים פספסתי את מועד הביוץ. יש לציין שהמחזורים שלי בשנים האחרונות (בלי ליטול גלולות) נעו בין 25 - 31 יום. אני טובלת בד"כ בימים ה13 או ה14 להתחלת המחזור, ורק אז מקיימת יחסים. האם לפנות כבר לטיפול? או כדאי להמתין עוד?

30/06/2017 | 21:32 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, שילה ביוץ מתרחש 14 ימים לפני הוסת הצפויה. לכן אם יש לך מחזורים של 25 ימים יכול להיות מצב שביוץ מתרחש ביום 11 וזה לא מתאים לך. ניתן לקבל כדורים לדחיית ביוץ, תפני לרופא נשים מטפל שלך. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה