הפלה עם ציטוטק או גרידה?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/06/2017 | 22:50 | מאת: שיר

שלום ד"ר, כתבתי כאן לפני מס' שבועות.. שאלתי על הריון כשיש דימום... לפני שבועיים (הייתי בשבוע 6) עשיתי אולטרסאונד והיה עובר והיה דופק... בגלל הדימום שהיה עשיתי היום שוב אולטרסאונד ויש עובר שמתאים לשבוע 6 ואין דופק :( אחרי שכל היום בכיתי בדקתי קצת בנט על הפלה בציטוטק ועל גרידה.. בהתחלה חשבתי שהכי נכון לגוף לקחת ציטוטק, אבל ככל שקראתי על זה יותר ההתלבטות נעשתה קשה יותר ואני תוהה אם לא עדיף לעשות גרידה. הבנתי שבהפלה עם ציטוטק הכאבים מאוד חזקים, היו שאמרו ממש כמו צירים... וגם שהרבה מאוד מקרים מסתיימים בכל מקרה בגרידה.. אודה על דעתך בעניין... שיר

21/06/2017 | 09:59 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, שיר מבחינת סיבוכים ותוצאות אין הבדל בין השיטות. הפלה במיטוטק ניתן לבצע עד שבוע 9, הצלחה 85%. זה לוקחת יותר זמן לעומת גרידה עד שניתן להיכנס להריון הבא. צריך גם להמשיך מעקב צמוד של רופא עד שהכל יסתיים. זה קורה בדרך כלל בבית ויכול להיות שבשל דימום חזק וכאבים צריך לפנות לבדיקת רופא דחופה. לכן צריך להיות מוכן לזה. וגם יהיה צורך בגרידה דחופה או ניקוי רחם בהיסטרוסקופיה במידה ויישאר תוכן ברחם. אבל כמובן אין התערבות כירורגית והרדמה כללית. את צריכה לשקול את כל זה ולאחר התייעצות עם הרופא המטפל לבחור מה יותר מתאים לך גם מבחינה רפואית וגם מבחינה לוגיסטית. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה