לייזר, ספורט מהלך שבוע 6-5

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/06/2017 | 07:20 | מאת: דנדוש

שלום, השבוע גיליתי שאני בהריון, לפי הרופא בערך שבוע 6. העניין הוא שממש יום לפני שהייתי אצל הרופא עשיתי טיפול בלייזר במפשעות. האם יש חשש לפגיעה במח העובר או ההתפתחות? חוששת מאוד! כמובן שלא אעשה עוד לייזר עד אחרי הלידה אבל השאלה אם כבר גרמתי נזק? דבר נוסף אני בדר"כ עושה ספורט כמו ריצה ואירובי ופעלתי רגיל בשבוע האחרון, האם ניתן להמשיך ספורט? עד איזה שבוע? תודה.

21/06/2017 | 14:25 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. ההמלצה הגורפת של אנשי המקצוע היא לנקוט משנה זהירות במהלך ההריון וגם במשך תקופת ההנקה, ולהמתין עם הסרת השיער בשיטת לייזר. הסיבה להמלצה היא שטכנולוגיית הלייזר טרם נחקרה דיה – וכשמדובר בתקופה כה רגישה כמו הריון מוטב לא לקחת סיכונים. בפרט מעורר חשש החום שמייצרת קרן הלייזר (שהוא זה שהורס את השערות הסוררות) וההשפעות השליליות האפשריות שלו על העובר או על התינוק היונק. בנוסף ישנו חשש כי השינויים ההורמונאליים רבי העוצמה שחווה אישה בהריון יהפכו את הטיפול לפחות אפקטיבי מבדרך כלל, כך שמוטב לחסוך את הכסף, הזמן והאנרגיות לימים שאחרי הלידה וההנקה. במקרה שלך אני ממליץ לבצע מעקב הריון מלא כמקובל ואם הכל תקין אפשר לשלול פגיעה עוברית. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

21/06/2017 | 14:27 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום בהריון ניתן לבצע פעילות גופנית מתונה אך לא מאומצת, לא פעילות ספוטיבית. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה