ספירת ימי הביוץ-איך ומתי סופרים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/05/2017 | 12:06 | מאת: מתי

שלום רב. שמי מתי ואני ובעלי מנסים להכנס להריון ויש לי שאלה בנוגע לספירת ימי הביוץ האם ספירת ימי הביוץ מתחילה מיום הופעת הווסת או מהיום האחרון של המחזור האחרון? בתודה

24/05/2017 | 16:23 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, מתי. חודש (מחזור) מתחיל מהיום הראשון של הוסת. ביוץ מתרחש 14 ימים לפני תחילת וסת הצפויה !!! אני מדגיש הצפויה ולא שהייתה !!! שימי לב: אם לאישה יש וסת כל 28 ימים אז ביוץ קורה ביום 14 מתחילת המחזור. אם לאישה יש וסת כל 35 ימים אז ביוץ קורה ביום 21 מתחילת המחזור. לכן צריך לעקוב אחרי הוסת שלך ולחשב אורך של המחזור ולפי זה לקבוע מתי את מביצת. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמור (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה