שבוע 8 פלוס 3 ללא דופק

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/05/2017 | 11:24 | מאת: שבוע 8

שלום, לפי מחשבון הריון באינטרנט אני בשבוע 8 +3 מחזור אחרון 18/3/17. אתמול הייתי בבדיקת דופק ולהלן הממצאים: בטן רכה לחלוטין ללא גירוי צפקי. שק הריון 12 ממ עם שק חלמון קוטב 6 שב ללא דופק שחלות תקינות בגודל ומרקם ללא נוזל באגן. נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד נוספת בעוד 5 ימים. מה הסיכוי שמשהו ישתנה? מציינת שאני בת 39 זהו הריון 3 לאחר 2 הריונות סופנטנים, גם הריון זה ספנוטני. 1. האם יש סיכוי שיראו משהו שונה? 2. האם לבצע גם בדיקת דם או שתן ? או שרק האולטרסאונד קובע בשלב זה? 2. כבר קיבלתי הדרכה מהרופא להפלה אז אני מבינה שהסיכוי קלוש ביותר.. אשמח לדעה נוספת.

17/05/2017 | 23:40 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. בשבוע 8 להריון אמורים לרואת באולטראסאונד עובר עם דופק. אבל לפעמים גיל הריון לא תואם שבוע לפי וסת אחרונה, למשל כאשר וסת לא סדירה או יש ביוץ מאוחר. לכן חשוב לבצע לפחות שני אולטראסאונדים בהפרש של לפחות 10-14 ימים בין שתי הבדיקות כדי לקבוע שהריון לא תקין. נכון, ברגע שהריון נצפה באולטראסאונד אין צורך בבדיקות דם של רמת הורמון הריון. בשאלה שלך לא ברור האם זה היה אולטראסאונד ראשון או חוזר... אם זה ראשון אז צריך לחזור על הבדיקה (במקרה של לפחות 10 ימים) לפני החלטה סופית ואם לא תהיה שינוי בממצאים לקבוע שמדובר בהריון לא תקין. בברכה, ד"ר קוסטין סרגיי מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

18/05/2017 | 06:46 | מאת: שבוע 8 ללא דופק

תודה על תגובה מהירה. האולטרסאונד הראשון היה שלושה שבועות לפני בדיקת הדופק שרק גיליתי בבדיקה ביתית הריון באותו אולטרסאונד ראשון נצפה התחלה של שק. והיתה השארה שאני בשבוע 4-5 . ב-16/5 בדיקת דופק האם ביום ראשון 21/5 איש סיכוי לראות משהו שונה ?

18/05/2017 | 15:41 | מאת: סרגיי קוסטין

אם לפני 3 שבועות כבר באולטראסאונד היה שק הריון ועדיין אין התפתחות של עובר אם דופק נראה שהריון לא תקין, מה שנקרא הפלה נדחית. בברכה ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה