דימום השתרשות או וסת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/05/2017 | 15:05 | מאת: סמדר

שלום, לפני כחודש עברתי הפלה טבעית בשבוע 8 להריון, מאז קיימנו יחסי מין חלקית מוגנים זאת אומרת שיש סיכוי שנקלטתי אך מאתמול (חמישי) יש לי כתמים חומים ורק בניגוב יש הפרשות אדומות. האם זה יכול להיות דימום השתרשות? ואיך אני מבדילה בין דימום השתרשות לדימום של וסת? תודה!

13/05/2017 | 00:04 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, סמדר. גם וסת וגם דימום השרשה הוא דימום רחמי. אין להבדיל ביניהם ללא בדיקות נוספות. לציין כי דימום השרשה חלש וקצר יותר משמעותית לעומת וסת. יש גם סיבות אחרות לדימום לא סדיר אצל אישה. הדרך הפשטה היא להמתין ולבצע בדיקת הריון (בשתן מספיק) בעוד שבועיים, שבועיים לאחר ההשרשה הבדיקה חיובית עם זה הריון. כמובן עם דימום ממשיך ומתחזק יש לפנות לבדיקת רופא נשים בהקדם. בברכה, ד"ר קוסטין סרגי מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה