התייעצות לגבי הפניה לרופא או לא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/05/2017 | 19:00 | מאת: שני

איחר לי המחזור יותר משבוע והבדיקות הריון יצאו לא חד משמעיות. לפני כמה ימים התחילו לי דימומים קלים עם תחושת דקירות בבטן. על פניו נראה שאני לא בהריון אבל הלכתי לרופא ועשיתי בדיקת בטא. בזמן שחיכיתי לתוצאות הדימום התגבר, הרבה יותר ממחזור - כנראה לא בהריון. התוצאה של הבדיקה יצאה 23.0 IU/l. האם יש לי טעם לחזור לרופא?

11/05/2017 | 11:19 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, שני בדיקת הריון בדם (BHCG) 23 נחשבת חיובית (בהריון ספונטאני ללא טיפולים הורמונלים). כמות הדימום לא יכולה להגיד לנו האם מדובר בהריון תקין או לא תקין והיום הוא נגמר במיוחד אם הוא מוגבר ומתמשיך. לכן אני ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא. כמובן גם צריך לחזור על בדיקת ההריון בדם. במידה והריון נגמר היא תרד ל0 (במעבדה כותבים 0.5>), אם לא יש לחזור שוב עד שאת מקבלת בדיקה שלילית. לאור יכולת הטכנולוגיה לזהות הריון כל כך מוקדם אנחנו רואים הרבה פעמים מה שנקרא הריון כימי. זה הריון שלא הצליח להתפתח ונגמר עוד לפני אפשר לראות אותו בבדיקה גופנית או סונוגרפית. במצבים האלו יש רק לוודא שרמת הורמון הריון BHCG בסופו של דבר יורד ל0. בברכה, ד"ר קוסטין חטיבת נשים ויולדות, המרכז הרפואי יצחק שמיר (אסה"ר לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה