לידה ומחלת הנשיקה של בת הזוג

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/04/2017 | 21:34 | מאת: ענבל

ערב טוב, בת הזוג שלי צפויה ללדת בשבועות הקרובים את בננו (שבוע 37) ולצערי גילו לי מחלת הנשיקה. אני כבר עם חום לפחות שבועיים. באיזה שלב אוכל להתקרב לתינוק החדש מבלי לסכן אותו? האם אני יכולה להיות בלידה? (הכוונה היא האם אחרי זמן מסויים במחלה שלי אני כבר לא מדבקת?) איך אדע שהמחלה מאחורי? אשמח לתשובתכם, מתוסכלת ואובדת עצות...

11/04/2017 | 11:38 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום. אינני רואה מניעה שתהיי נוכחת בלידה או לאחר מכן. מחלת הנשיקה עוברת דרך רוק ולכן לא סביר שתדביקי את הילוד. אם את עדיין עם סימפטומים לאחר הלידה את יכולה להתמגן עם מסיכה ליתר בטחון אך גם זה לרוב לא נחוץ. להקפיד על הגיינה, שטיפת ידיים, לא להעביר כלים מפה לפה וכו' לרוב יעשה את העבודה. בכל מקרה, לגבי מחלת הנשיקה, לרוב ככל שהילד יותר צעיר, המחלה יותר קלה ולעיתים אפילו נטולת סימפטומים. הקפידי על זהירות בסיסית, ואם את רוצה תוכלי להתייעץ עם רופאי הילדים לאחר הלידה. בהצלחה.

12/04/2017 | 20:02 | מאת: ענבל

תודה רבה על התשובה ופסח שמח!

מנהלי פורום הריון ולידה