חלבון בבדיקת שתן - שבוע 18

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/03/2017 | 08:52 | מאת: לירון

שלום, אני בת 31, בהריון שני מטיפולי IVF בשבוע 18 להריון. הריון קודם הייתה לי רעלת בשבוע 40. עשיתי בדיקת שתן בתחילת ההריון והיה חלבון 10 בשתן. עשיתי כעת בשבוע 18 והחלבון בשתן 30. האם זה בהכרח מעיד על כך שתהיה לי רעלת או שזה פשוט קורה בהריון? האם יש תוספים שאני יכולה לקחת להפחית את הסיכון לרעלת? בנוסף הPLT הטסיות בדם הם 115,000.

19/03/2017 | 22:15 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

המצאות חלבון בשתן בשבוע 18 אינה מרמזת על רעלת הריון בהמשך בהכרח. עם היסטוריה של רעלת, באם היתה חריפה, יש לשקול טיפול מניעתי עם אספירין וסידן. אם יש רקע של חלבון בשתן ניתן לשלוח בדיקה של יחס חלבון לקראטינין או איסוף שתן לחלבון במשך 24 שעות.

מנהלי פורום הריון ולידה