הריון לאחר בדיקת CT וניתוח

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/02/2017 | 12:29 | מאת: יובל

היי, אשתי הייתה מאושפזת בגלל בעיה בתוספתן עברה סריקת CT בטן (ללא ניתוח, הוחלט על טיפול שמרני) והייתה על אנטיביוטיקה במשך מספר ימים. חמישה לאחר ה CT קיימנו יחסי מין לא מוגנים. כשבוע לאחר מכן, היא אושפזה שוב בגלל החמרה במצב, עברה שוב סריקת CT בטן (בטווח של בערך 10 ימים מבדיקת ה CT הראשונה) ובעקבותיה בוצע באותו יום ניתוח הוצאת תוספתן. היום, כשישה ימים לאחר הניתוח, אשתי עשתה בדיקת הריון והבדיקה יצאה חיובית (יש לציין שבבית החולים נאמר לנו לפני הניתוח שיבדקו אם היא בהריון אבל לא קיבלנו תשובות בנוגע לבדיקות אז הנחנו שהן שליליות, כי חוץ מהפעם היחידה ההיא שקיימנו יחסי מין, לא היינו פעילים מינית בגלל המצב הרפואי שלה). השאלה שלי, האם יכולה להיות סכנה לעובר בגלל שהוא נוצר בטווח של כמה ימים בין שתי בדיקות CT בטן?

04/02/2017 | 19:02 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

קודם כל - בריאות שלמה לכם! שנית - אמנם לא אידיאלי לבצע CT בזמן הריון, אך הרפואה קודמת ברוב המקרים, וכאשר צריך לטפל במטופלת - אז צריך לטפל. באשר לחשיפה בתחילת הריון - אם יש דופק והעובר מתפתח כראוי, אז מתייחסים כהריון תקין, וסביר כי כך יהיה. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה