שיליה אחורית נמוכה / פתח

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

30/01/2017 | 19:18 | מאת: סיון

אהלן, אני בהיריון ראשון שבוע 25. בסקירה המאוחרת והמוקדמת אבחנו לי שיליה אחורית נמוכה. בסקירה המאוחרת היא הייתה 21 מ"מ מצוואר הרחם. אתמול עברתי תאונת דרכים קלה, רכב נכנס בי מאחור. באולטראסאונד וגינלי שבוצע היום לאחר התאונה נאמר לי כי השיליה פתח ולאחר מכן נאמר שהיא 12 מ"מ מצוואר הרחם. חשוב לציין שהאבחונים הקודמים היו באולטראסאונד בטני. האם זה הגיוני שעקב התאונה או מסיבה כלשהי אחרת השלייה תרד? האם זה יכול להיות מושפע מלחץ? מתח? הרמת משקל וכו? תודה מראש, סיון

30/01/2017 | 19:39 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

הי. מיקום שליה ביחס לצואר הרחם אמור להיות מבוצע ע"י אולטרסאונד וגינאלי בלבד. הערכות ע"י סונר בטני אינן מדוייקות. עדיין כאשר מדובר בשליה נמוכה באמצע ההריון - רוב הסיכויים שלא תמצא נמוכה בסופו. השליה לא באמת זזה - איננה יורדת או עולה. פשוט אולטראסאונד הינו מכשיר מוגבל ביכולותיו ומיקום שליה אשר נראה בהריון התחלתי נראה אחרת בסופו כאשר הרחם כבר גדל משמעותית. בהצלחה. דר' בורשטין עירד חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסה"ר.

מנהלי פורום הריון ולידה